- Multifunkční pyrolytická trouba s nízkoteplotním pečením a pyrolýzou
- Barevné provedení Absolute Black
- Objem trouby 73 l ● Energetická třída A+
- LCD displej White on Black
- 8 pečících funkcí včetně Multifunkce+ ● Nízkoteplotní pečení
- Variabilní gril se 4 stupni výkonu ● Pyrolytické čištění
- Tepelná izolace Perfect Insulation ● Bezpečnostní funkce
- Soft Close - pomalé dovírání dvířek ● Cold Door - 4 skla ve dvířkách
- Příslušenství: Boční rošty,2 plné a 2 poloviční rošty, mělký plech
- Rozměry (VxŠxH): 59,2 x 59,2 x 60,9 cm
Multifunkční pyrolytická trouba v barevném provedení Absolute Black v kombinaci antracitu, černého skla a mědi; Snadné ovládání díky výraznému a dokonale čitelnému White on Black LCD displeji; Vnitřní objem trouby 73 l; Energetická třída A+; Soft Close - dvířka se šetrným automatickým dovíráním; Cold door - chladná dvířka se 4 skly a odnímatelným vnitřním sklem; 8 pečících funkcí včetně Multifunkce+, horkovzdušného pečení nebo grilu; Nízkoteplotní pečení pro 10 druhů pokrmů; Funkce: Rozmrazování a udržování v teple; Variabilní gril se 4 stupni výkonu; Automatické čištění Pyrocontrol - Pyro Express, Pyro Eco, Pyro 2H; Příslušenství: Boční rošty, 2 plné a 2 poloviční rošty, mělký plech; Rozměry pro vestavbu (VxŠxH): 58,5 x 56 x 55 cm; Rozměry (VxŠxH): 59,2 x 59,2 x 60,9 cm.
Pyrolytické čištění trouby
S troubou vybavenou technologií pyrolytického čištění můžete starosti s čištěním trouby jednou provždy hodit za hlavu. V menu trouby si pouze zvolíte jeden z dostupných režimů pyrolytického čištění dle míry zašpinění a o zbytek se trouba postará sama. Během pyrolytického čištění se trouba rozehřeje na teplotu až 500 °C a tímto se veškeré nečistoty uvnitř trouby promění v popel. V procesu pyrolýzy se takto dokonalé vyčistí i velmi obtížně přístupná místa, jako jsou rohy trouby nebo mřížky ventilátoru, vše se jednoduše spálí na jemný prach. Ten poté stačí pouze setřít vlhkým hadříkem a trouba bude opět jako nová a připravena na další kulinářské výzvy. Pyrolytické čištění je nejúčinnější, nejhygieničtější a nejpohodlnější způsob čištění vnitřního prostoru trouby. Díky této revoluční technologii můžete zapomenout na namáhavé a neefektivní ruční odstraňování připálených zbytků jídla. POZOR: Před zahájením pyrolytického čištění z trouby vyjměte veškeré příslušenství včetně teleskopických pojezdů a roštů.
Nízkoteplotní pečení
Tento šetrný, pozvolný a rovnoměrný způsob pečení při teplotách pohybujících se v rozmezí 73 až 100 °C je ideální pro přípravu obzvláště jemného a chutného masa. Nízkoteplotní pečení bylo donedávna doménou zejména špičkových profesionálních kuchařů, jelikož v běžných troubách tento proces vyžaduje trpělivost, cit a značné zkušenosti. Naštěstí díky plně automatickým nízkoteplotním programům v troubách De Dietrich si může tento vybraný způsob úpravy dopřát každý, navíc s garancí bezchybných výsledků. Obsluha programu je skutečně snadná. Stačí si pouze zvolit správný pokrm a jeho hmotnost. Trouba si se vším poradí na jedničku a automaticky připraví jídlo přesně dle Vašich představ. Ať už se jedná o růžové nebo dobře propečené jehněčí, pečený telecí či hovězí steak v úpravě rare, medium nebo well-done, pečené vepřové maso, jehněčí maso, kuřecí maso, malé nebo celé větší ryby. Nízkoteplotní pečení Vám skvěle poslouží také při přípravě zdravých domácích jogurtů. Trouby De Dietrich jsou vybaveny speciálním roštem, který zajistí dokonalou cirkulaci teplého vzduchu a maso tedy není nutné otáčet. Doba pečení je dlouhá, ale velmi mírná a má hned několik fází v závislosti na typu masa. U některých programů se na konci pečení spustí automaticky program udržování teploty pokrmu, díky čemuž zůstane maso lahodné a křehké. Budete opravdu překvapeni, jak perfektně propečený a dokonale šťavnatý výsledek Vám trouby De Dietrich předloží.
Origine France Garantie
Značka De Dietrich je nesmírně hrdá na to, že může své výrobky označovat logem “Origine France Garantie". Toto označení, vytvořené již v roce 2010 na podnět francouzského ministerstva průmyslu, je synonymem transparentnosti a pravdivosti informací o původu a výrobních postupech produktů společnosti De Dietrich. Jedná se o jedinečné referenční kritérium pro náročné zákazníky, kteří vyhledávají produkty té nejvyšší prestiže a kvality. Více informací o certifikátu Origine France Garantie se dozvíte zde: Origine France Garantie
Quattro Pulse
Systém QUATTRO PULSE použitý v troubách De Dietrich, přináší zcela novou úroveň rovnoměrné cirkulace horkého vzduchu uvnitř pečící trouby. Tento inovovaný způsob distribuce tepla využívá obráceného proudění vzduchu s difuzorem, kdy je vzduch z trouby ventilátorem nasáván a ohříván topným tělesem. Horký vzduch je poté vyfukován zpět dovnitř trouby čtyřmi vývody v rozích zadní stěny trouby. Tím je zajištěna dokonale rovnoměrná a stabilní teplota v celém prostoru trouby, díky níž můžete dokonale péct i to nejjemnější cukroví nebo pečivo hned na několika úrovních současně. Vše bude rovnoměrně propečené, přesně takové, jaké je chcete, a to z jakékoliv úrovně.
Multifunkce Plus
Multifunkce Plus v troubách De Dietrich přináší do vaší kuchyně maximální efektivitu a flexibilitu v podobě možnosti pečení na více úrovních současně. Díky Multifunkci Plus je zaručeno rovnoměrné rozložení tepla uvnitř trouby, které umožňuje dosáhnout optimálních výsledků pečení u různých druhů pokrmů. Výsledkem je vždy dokonale propečené jídlo s maximální úsporou času. Kromě toho je tato funkce ideální pro jídla s vysokým obsahem vody, jako jsou zeleninové pokrmy, pečené ryby nebo ovocné koláče, protože zajišťuje, že všechny ingredience si zachovají svou přirozenou vlhkost a chuť. Pečící proces je optimalizován tak, aby každá úroveň trouby poskytovala stejnou distribuci tepla, což umožňuje dokonalé upečení každého pokrmu bez ohledu na to, kde se v troubě nachází.
Kulinářský průvodce
Potřebujete li pomoci s přípravou Vašich kulinářských výtvorů, máte v podobě trub De Dietrich k ruce skutečného odborníka. Po výběru některého z mnoha desítek předem naprogramovaných známých i méně známých receptů a zadání hmotnosti potraviny, si trouba automaticky určí vhodný režim přípravy, stejně jako ideální teplotu a přesný čas potřebný k pečení.
Funkce sušení
De Dietrich ve svých nových troubách přináší funkci, v dnešní době téměř nepostradatelnou. Proces dehydratace vám umožní sušení velkého množství různých potravin včetně ovoce, zeleniny, hub, aromatických bylin nebo koření při dokonale řízené teplotě mezi 35 °C a 80 °C. Celý proces sušení zabraňuje vytváření bakterií, potraviny tak můžete uchovat i po několik měsíců a mít je po ruce kdykoliv budete chtít. K sušení vybírejte jen zralé suroviny, bez známek poškození, napadení hnilobou či plísní. Nebojte se sušit kyselé, nebo málo sladké plody (například kyselá jablka), právě naopak! V surovinách se v průběhu dehydratace koncentrují cukry a přírodní aroma, takže oproti čerstvým potravinám mají výraznější a sladší chuť. Pokud chcete předejít zhnědnutí některých druhů ovoce (hrušek, jablek, meruněk apod.), tak nakrájené plátky ovoce před sušením namočte do směsi připravené z 250 ml vody a 1 lžíce citrónové šťávy.V multifunkčních troubách od De Dietrich můžete sušit ovoce i zeleninu zároveň! Vždy používejte pouze čerstvé suroviny. Pečlivě je omyjte, nechte okapat a osušte je. Položte na rošt papír na pečení a na něj rovnoměrně rozložte nakrájené suroviny. Použijte lištu na úrovni 1 (máte-li více roštů, zasuňte je na lišty na úrovních 1 a 3). Suroviny s velkým obsahem vody během sušení několikrát obraťte. Hodnoty uvedené v tabulce se mohou lišit v závislosti na typu sušených surovin, jejich zralosti, tloušťce a jejich vlhkosti.
Cold Door
Pyrolytické trouby De Dietrich disponují zesílenými celoskleněnými dvířky se 4 skleněnými panely a ventilací. Díky této jedinečné konstrukci zůstává vnější strana dvířek relativně chladná a bezpečná na dotyk. Teploty na povrchu nikdy nepřekročí: 65 °C v nejteplejším místě dvířek během pyrolýzy 30 °C ve středu dvířek během pečení Díky celoskleněnému vnitřnímu povrchu a snadno rozebíratelné konstrukci je možné dvířka dokonale vyčistit, aby byla opět jako nová.
Soft Close
Funkce pomalého dovírání dvířek u trub De Dietrich zajišťuje, že se dvířka zavírají pomalu a tiše. Tento mechanismus snižuje riziko nechtěného rychlého zavření, což chrání jak uživatele před možným zaklapnutím prstů, tak samotnou troubu před nárazy a opotřebením. Díky tomu je zavírání dvířek bezpečnější, tišší, pohodlnější a prodlužuje se životnost trouby.
Pyro-Control
Trouba umí hlídat počet pečících cyklů včetně intenzity pečení a sama navrhne délku pyrolytického cyklu v závislosti na předpokládaném stupni znečištění kavity trouby.
Dotykové ovládání s otočným voličem
Z nového uživatelského rozhraní dostanete maximum. Zdokonalená elektronika umožňuje stejně snadné ovládání, jako je tomu u klasických pečících trub De Dietrich. Instrukce na displeji jsou přesné a snadno čitelné. Všechny dostupné funkce jsou přehledně zobrazeny na bílém elektronickém panelu displeje. Kromě programu pro šetrné odmrazování je k dispozici šest programů, které nabízí mnoho možností pro rychlou a chutnou přípravu pokrmů.
Pyro-Turbo
Spotřebič označený tímto symbolem disponuje nejmodernějším systémem samočištění trouby, tzv. pyrolytickým programem. Při pyrolýze je teplota uvnitř trouby postupně zvýšena až na 500 °C, kdy při takto vysoké teplotě dojde k odstranění veškeré mastnoty, cukrů a dalších nečistot. Pyrolytické čištění předchází zanášení trouby nečistotami a tím zvyšování spotřeby energie při pečení, nebo nerovnoměrnému pečení. Unikátní 100 % cyklus čištění je zárukou maximální čistoty Spusťte funkci pyrolýza a nechte troubu pracovat: teplota postupně narůstá až na 500 °C, při kterých se odstraní cukry, mastnota a další nečistoty 2 úrovně čištění: standartní (pro běžné/silnější znečištění) nebo Eco (pro mírné znečištění) Předchází postupnému zvyšování spotřeby energie při pečení
Pyro Express 59min
Pyro Express je nová forma pyrolytického čištění. Tato funkce dokáže efektivně zužitkovat zbytkové teplo předchozího pečicího cyklu a díky tomu ušetříte až 50% elektrické energie. Pyrolytické čištění vaší trouby bude v expresním režimu trvat pouhých 59 minut.
Základní parametry
Typ trouby:Multifunkce plus
Barva trouby:Černá
Ochrana nerezu proti otiskům prstů:Ano
Objem:73 l
Displej:LCD
Typ ovládání trouby:Dotykové ovládání s otočným voličem
České menu trouby:Ano
Energetická třída trouby:A+
Celkový příkon:3 385 W
Příkon grilu:2 100 W
Čištění:Pyrolytické
Vnitřní povrch:Pyro-Clean smalt
Celoskleněné dveře:Ano
Počet skel ve dveřích trouby:4
Rozebíratelná skla dveří:Ano
Světlo spínané otevřením dveří:Ano
Napájení:220-240 V / 50 Hz / 16 A
Přívodní kabel trouby:Bez koncovky
Programy
Způsob pečení:Multifunkce PLUS
Počet funkcí Expert:11
Programy asistovaného pečení:Horkovzdušné pečení, Rozmrazování, Konvenční ohřev, Konvenční ohřev s ventilátorem, ECO pečení, Spodní ohřev s ventilátorem, Gril s ventilátorem, Udržování v teple, Variabilní gril, Sušení
Nízkoteplotní pečení:10 druhů pokrmů
Sušení potravin:Ano
Pečení chleba:Ano
Počet funkcí trouby:8
Funkce trouby:Pyrolýza, Tradiční pečení (horní a spodní ohřev), Tradiční pečení (horní a spodní ohřev) + ventilátor, Horkovzdušné pečení, Gril + ventilátor, Udržování v teple, Rozmrazování, Pečení ECO, Variabilní gril, Pečení chleba, PyroExpress (59 min.), Nízkoteplotní pečení
Horkovzdušné pečení:Ano
Pyrolytické čištění:Pyrocontrol - 3 úrovně vč. PyroExpress 59 min
Funkce
Pyrocontrol:Ano
Systém Auto Stop:Ano
Uzamčení ovládacího panelu:Ano
Cold Door:Ano
Soft Close:Ano
Drop Down:Ano
Doporučení umístění v troubě:Ano
Doporučení teploty:Ano
Příslušenství
Boční vodící žebřinky:6 úrovní - chromované provedení
Teleskopický výsuv:Ne
Bezpečnostní rošt s madlem:2 ks
Poloviční rošt na polévání:0 ks
Plech 45 mm:1 ks
Rozměry a hmotnost
Šířka:59,2 cm
Výška:59,2 cm
Hloubka:60,9 cm
Hmotnost:38,7 kg
Šířka v balení:64 cm
Výška v balení:67 cm
Hloubka v balení:66 cm
Hmotnost:40,1 kg
Rozměry otvoru pro vestavbu (V x Š x H):58,5 x 56 x 55 cm